Speciális nyugdíj

2023.03.23. 17:36

Nicolae Ciucă: Felelősségem teljes tudatában fenntartom, hogy a katonai nyugdíjak nem különleges nyugdíjak

Fotó: Radu Badoiu

Agerpres

Nicolae Ciucă csütörtökön kijelentette, hogy továbbra is ellenzi a katonák nyugdíjának újraszámítását. A miniszterelnök azzal érvelt, hogy a juttatásuk szolgálati, nem pedig különleges nyugdíj.
Chişinăuban tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő kifejtette: nem tartja helyénvalónak, ha a pártok politikai tőkét kovácsolnak ebből a témából 'egy ilyen időszakban'. Elmondta, hogy a védelmi minisztérium szintjén már korábban megreformálták a nyugdíjrendszert, és szerinte hiba volt annak idején különleges nyugdíjak kategóriájába sorolni a tárca alkalmazottjainak nyugdíját.
„Felelősségem teljes tudatában újra kijelentem: a katonai nyugdíjak nem különleges nyugdíjak, hanem szolgálati nyugdíjak. Így van ez az Európai Unió és az Észak-atlanti Szövetség valamennyi országában (...). A védelmi rendszerben dolgozóknak - függetlenül attól, hogy melyik minisztériumban fejtik ki a tevékenységüket - kiszámítható életpályával kell rendelkezniük ahhoz, hogy szakszerűen végezhessék munkájukat” - nyilatkozta Ciucă. A miniszterelnök hivatalos látogatáson tartózkodik Chişinăuban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában