Érettségi

2023.03.31. 17:56

Május 15-én kezdődik a tantárgyversenyeken és nemzetközi vetélkedőkön részt vevő diákok érettségije

A tantárgyversenyeken, nemzetközi sport- és művészeti vetélkedőkön részt vevő végzős diákok speciális érettségije május 15-én kezdődik.

Forrás: Getty Images

Agerpres

A különérettségire május 11-én és 12-én kell majd beiratkozni. A tanügyminisztérium által jóváhagyott ütemterv szerint az első vizsga május 15-én lesz, de aznap csak valamely nemzeti kisebbség nyelvén tanuló diákok írásbeliznek anyanyelvből és irodalomból. A szaknak megfelelő kötelező tantárgy vizsgáját május 16-án, a választott tantárgyét május 17-én tartják. Román nyelv és irodalomból május 18-án lesz az írásbeli. Május 19-én mérik fel szóbeli vizsgán a román, 22-én és 23-án pedig az idegen nyelvi kompetenciákat. Május 24-én a digitális készségeket mérik fel, 25-én pedig a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvi tudását.

Az eredményeket május 26-án teszik közzé, ugyanaznap lehet benyújtani az óvásokat. A végleges eredményeket május 29-én közlik.

 

Címkék#érettségi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában