Világnap

2023.02.04. 12:08

Narancssárgára világítják a kormánypalotát a rákellenes világnapon

Forrás: gov.ro

Agerpres

Narancssárgára világítják szombat este a Victoria-palotát a rákellenes világnap alkalmából - tájékoztatott a kormány.

A közlemény szerint Romániában a szív- és érrendszeri betegségek után a rákos megbetegedés a második leggyakoribb halálok, ezért a kormány vállalta, hogy a lehető legjobb megoldásokat kínálja a betegek számára a diagnosztizálásra és a kezelésre.

Nicolae Ciucă miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy Romániában van egy olyan nap is, amelyet a rákbetegségek túlélőinek szentelnek. Ennek a napnak szerinte az az üzenete, hogy egy ilyen diagnózist nem lemondással kell fogadni, hanem bízni kell abban, hogy van remény és szakértői segítség.

'Számomra miniszterelnökként rendkívüli élmény volt olyan emberekkel beszélgetni, akik erősebbnek bizonyultak ennél a szörnyű betegségnél. Problémáik és szenvedésük mélyen megérintett, ezért továbbra is támogatni fogom a rákbetegségek okozta halálozás csökkentésére irányuló országos terv megvalósítását' - idézte a közlemény a kormányfőt.

Nicolae Ciucă szerint a kormány a megfelelő egészségügyi infrastruktúra és az innovatív terápiás alternatívák biztosítására törekszik, és támogatja a rákkezelő központok fejlesztésébe történő beruházásokat. Hozzátette, hogy az állami költségvetésből, az európai alapokból és az országos helyreállítási terven keresztül lehívott forrásokból is fordítanak erre összegeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában