Földrengés Törökországban

2023.02.09. 08:08

Eddig négy ember életét mentették meg a román csapatok

Négy embert mentettek ki a romok alól Törökországban a román kereső-mentőcsapatok - közölte csütörtökön az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

Forrás: IGSU

Agerpres
Az IGSU csütörtöki Facebook-bejegyzése szerint szerdán egy 16 éves fiút mentettek ki egy összedőlt ház romjai alól. A mentési akciót megnehezítette, hogy közben újabb, 4,2-es erősségű földrengés történt, ami elmozdította a lezuhant épületelemeket. A fiú mindvégig eszméleténél volt és együttműködött a mentőcsapattal. Markológéppel távolították el az összeomlott épület felső elemeit, majd alagutat ástak a fiatalemberig, akit végül 20 órányi megfeszített munka után sikerül kimenteni és átadni az orvoscsapatnak.
A román kereső-mentőalakulatoknak eddig négy személyt sikerült kimenteniük a törökországi földrengésben összeomlott épületek romjai alól.
Az elmúlt éjszaka folyamán a török hatóságok útmutatására két további küldetést hajtottak végre, de az IGSU beszámolója szerint nem találtak túlélőt.
Jelenleg egy teljesen összeomlott, nyolcemeletes épület romjainál teljesítenek szolgálatot a török hatóságok kérésére.
***
Jelenleg két román alakulat teljesít küldetést Törökországban. Mindkét csapat kereső-mentőegységből (RO-USAR), a rohammentő-szolgálat (SMURD) orvosaiból és asszisztenseiből, valamint nyomkereső kutyákból és idomáraikból áll. A külföldről érkezett kereső-mentőalakulatok munkáját a török katasztrófavédelmi hatóság, az AFAD irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában