Tanügyminisztérium

2023.02.09. 09:37

Az iskolák szerda este megkapták a tanügyi alkalmazottak bérezési programjának frissítését

Szerda este elküldték az iskoláknak a tanügyi alkalmazottak Edusal nevű bérezési programja frissítését - közölte az oktatási tárca.

Forrás: edu.ro

Agerpres
A minisztérium közölte, az iskolák szerda este megkapták az Edusal-csomagokat, csütörtök reggel pedig megbeszélést tartanak a tanfelügyelőségi vezetők és a könyvelési osztályok vezetői.
A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség szerdai közleményében megengedhetetlennek nevezte, hogy a tanintézetek még mindig nem kapták meg a bérezési programot frissítő csomagot. A könyvelőkre hivatkozva azt mondják, emiatt késhet a bérek kiszámolása és a kifizetés is, amelynek a törvény szerint február 14-én kellene megtörténnie.
"Minket nem érdekel, hogy az oktatási minisztérium tárgyalásokat folytat a programot készítő céggel a szerződés meghosszabbításáról, minket csak az érdekel, hogy a rendszerben dolgozók időben megkapják a fizetésüket" - fogalmaztak.
A szakszervezetek kérték, hogy a minisztérium hozza nyilvánosságra, mennyit fizetett az elmúlt tíz évben az Edusal szoftvert készítő és karbantartó cégnek, illetve tegye közzé az azzal kötött szerződést. Úgy vélekedtek, az ehhez hasonló késések elkerüléséért az oktatási tárcának ki kellene fejlesztenie egy saját szoftvert a bérek kiszámolására és kifizetésére. "Emellett követeljük, hogy vonják felelősségre a késés miatt felelős személyeket" - nyomatékosították.
Hozzátették, nem ez az első eset, amikor késve vagy hibákkal érkeznek a frissítések. Ilyenkor a bérek kifizetésével foglalkozó alkalmazottaknak rendszerint túlórázniuk kell, noha a pluszmunkát nem fizetik - írta szerdán a két szakszervezeti szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában