Vizsgálat

2023.01.20. 09:06

Vizsgálatot indított a Munkaügyi Felügyelőség a Gorj megyei Jilţ külszíni bányánál

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A Dantes Nicolae Bratu állami főfelügyelő döntése alapján felállított vizsgálóbizottság megkezdte a kivizsgálásokat a Gorj megyei Jilţ külszíni bányában történt balesethez vezető körülmények és okok feltárására. A Munkaügyi Felügyelőség AGERPRES-nek csütörtökön elküldött közleménye szerint Dantes Nicolae Bratu állami főfelügyelő csütörtökön találkozott az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetőségével és elment a baleset helyszínére is.
Dantes Nicolae Bratu kijelentette, a komplexum vezetőségével való megbeszélés nyomán két szakértői jelentés elkészítését rendelték el: az egyik a munkásokat szállító teherautóra, a másik a bányához vezető bekötőútra vonatkozik. Hozzátette: felhívta a vezetőség figyelmét, hogy „a munkáltató köteles jóváhagyott és engedélyezett szállítóeszközöket biztosítani az alkalmazottak szállítására”. A felügyelőség bizottsága folytatja a vizsgálatokat.
A Jilţ felszíni bányakitermelésen kedd délután történt a három emberéletet követelő munkabaleset. A rendőrség tájékoztatása szerint a Mătăsari településhez tartozó bányánál egy munkásokat szállító teherautó 51 éves sofőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, amikor annak a szállítószalag fölött vezető hídon kellett volna áthaladnia. A teherautó mintegy 3 métert zuhant a hídról. A balesetben életét vesztette három férfi, tízen megsérültek. Az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetősége szerdán bejelentette, hogy leváltották a külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában