Támogatás

2023.01.26. 19:12

Szükség esetén a kormány újra bevezetheti az üzemanyagár-kompenzációt

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A kormány akkor fogja újra bevezetni az üzemanyagár-kompenzációt, ha „a helyzet fenntarthatatlanná válik a polgárok és a gazdaság számára” - jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva a csütörtöki sajtótájékoztatóján a pénzügyminiszter.
Adrian Câciu elmondta, hogy a kormány korábban is a gazdaság alakulásának függvényében mérlegelte a döntéseit, és akkor lépett közbe, amikor 'a dolgok elviselhetetlenné váltak'. Példaként említette a Támogatás Romániának nevű program elindítását az ukrajnai háború kirobbanása után. Hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben nem indokolt az üzemanyagár-kompenzáció ismételt bevezetése.
A pénzügyminiszter szerint az intézkedések mérlegelésekor a kormánynak az üzemanyagárak alakulása mellett több más tényezőt is figyelembe kell vennie. „Ha indokolt lesz, ez a kormány be fog avatkozni, biztosíthatom önöket” - jelentette ki.
Câciu szerint szükség esetén lesz miből fedezni az üzemanyagár-kompenzáció költségeit. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a kormány mekkora árszint fölött tekinti majd indokoltnak a kompenzációt, arra hivatkozva, hogy nem akar 'hamis várakozásokat kelteni'.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában