Együttműködés

2023.01.10. 14:42

Iohannis: Románia határozottan támogatja az euroatlanti térség biztonságának és jólétének megerősítését

Illusztráció

Agerpres

Twitter-bejegyzésben üdvözölte Klaus Iohannis államfő a NATO és az Európai Unió közötti harmadik együttműködési nyilatkozat aláírását. „Üdvözlöm az EU-NATO együttműködésről szóló harmadik közös nyilatkozatot. Románia határozottan támogatja az euroatlanti térség biztonságának és jólétének megerősítését, amely az EU-NATO komplementaritáson és a békés jövőképen alapul” - olvasható az elnöki bejegyzésben.

Nicolae Ciucă kormányfő is nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Szívből üdvözlöm a NATO-EU harmadik közös nyilatkozatának mai aláírását, amely megerősíti a transzatlanti együttműködést. Románia újólag megerősíti meggyőződését, hogy a szolidaritás és az együttműködés közös biztonságunk és értékeink védelmének kulcsfontosságú elemei. Együtt erősebbek vagyunk!” - írta a miniszterelnök keddi Facebook-bejegyzésében.
A NATO főtitkára, valamint Charles Michel, az Európai Tanács és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Brüsszelben, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének székhelyén írta alá a NATO és az EU közötti együttműködésről szóló harmadik közös nyilatkozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában