Zöldház

2022.12.30. 15:39

Tánczos: a napelemrendszerek telepítésére benyújtott kérések csaknem 89%-át jóváhagyták

Összesen 39.309 pályázat kapott támogatást, miután a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) kiértékelte a Fotovoltaikus Zöldház Program keretében benyújtott valamennyi pályázatot – jelentette be pénteken Tánczos Barna.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A környezetvédelmi miniszter Facebook-bejegyzése szerint a napelemrendszerek telepítésére benyújtott kérések közel 89 százalékát hagyták jóvá. A kedvezményezettek a támogatható kiadások teljes összegének 90%-át, akár 20.000 lejes támogatást is kaphatnak a legalább 3 kW teljesítményű napelemrendszerek telepítéséhez.

"A pályázatok kiértékelésének befejezése fontos eredmény, tekintettel arra, hogy az AFM-nek idén komoly kihívásokkal kellett szembenéznie, nagyszámú támogatási kérést és sok párhuzamosan futó programot kellett lebonyolítania. De nem állunk meg itt! 2023-ban az intézmény jelentős változásokon megy keresztül. Decentralizálunk bizonyos programokat, köztük a Fotovoltaikus Zöldház Programot, és növeljük az adminisztratív kapacitást. Megteremtettük a feltételeket ahhoz, hogy az AFM korszerű és hatékony intézménnyé váljon" – fogalmazott bejegyzésében Tánczos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában