Felszólalás

2022.12.01. 17:42

Iohannis: azonnali előrelépésekre van szükség a jólét és az életszínvonal növelésére

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön kijelentette, hogy a romániaiaknak a lehető legkézzelfoghatóbb és azonnali előrelépésekre van szükségük a jólét és az életszínvonal növelése érdekében, és felszólította a hatóságokat, hogy e célból minden rendelkezésre álló eszközt használjanak fel.

Agerpres

Iohannis a Románia nemzeti ünnepe alkalmából a Cotroceni-palotában adott fogadáson jelentette ki ezt, leszögezve, hogy az elkövetkező években még sok a tennivaló annak érdekében, hogy 'egy valóban virágzó és ellenálló országot építsünk fel, amelynek erős a hangja egy folyamatosan változó világban'.

"Az állampolgárok nagy elvárásokat támasztanak a politikai osztállyal szemben, különösen ezekben a nehéz időkben, és ez érthető. Már most is változásokkal, reformokkal, az állam, az intézmények, a közszolgáltatások és az infrastruktúra modernizálására irányuló erőfeszítésekkel teli úton vagyunk. Ez egy hosszú, szerintem már visszafordíthatatlan folyamat, de a romániaiaknak a lehető legkézzelfoghatóbb és azonnali előrelépésekre van szükségük a jólét és az életszínvonal növelése érdekében. Romániának az országos helyreállítási terv és más európai programok révén elegendő forrás áll rendelkezésére a szükséges változásokhoz, és arra kérem a hatóságokat, hogy minden rendelkezésre álló eszközt használjanak ki" - mondta az államelnök.

Hangsúlyozta, hogy Románia jelenleg a biztonság egyik pillére egy bizonytalansággal jellemzett geopolitikai térségben, és egy stabil ország, amely az elmúlt években jelentős előrelépéseket tett, többek között az igazságügyi reformok végrehajtása terén. "Az előrelépéseket az Európai Bizottság is elismeri, feloldotta Romániával szemben az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust. Ez újabb kétségbevonhatatalan bizonyítéka annak, hogy Románia gyors ütemben fejlődik és erős tagja a nagy európai családnak" - fűzte hozzá Iohannis.

A fogadáson többek között jelen van Nicolae Ciucă kormányfő, Alina Gorghiu ügyvivő szenátusi elnök, Emil Constantinescu volt államfő, Daniel pátriárka és a kabinet több minisztere.

Címkék#Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában