Támogatás

2022.12.30. 17:13

Emelkedik a küszöb, amely alatt 90%-os gyógyszerár-kompenzációban részesülnek a nyugdíjasok

Forrás: Pixabay

Agerpres

2023. január elsejétől a gyógyszerek referenciaárának 90%-os kompenzációjában részesül minden nyugdíjas, akinek maximum 1608 lej a nyugdíja - jelentette be pénteken az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS). Eddig csak az 1429 lejes vagy annál kisebb nyugdíjra jogosult személyek részesültek ebben a támogatásban. A pénztár közleménye értelmében az ezt előíró 2022/1556-os kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

Minden olyan nyugdíjas részesül a gyógyszerek referenciaárának 90%-os kompenzációjában, akinek havi 1608 lej vagy annál kevesebb a nyugdíjból vagy a szociális juttatásból származó jövedelme, függetlenül attól, hogy van-e más jövedelemforrása vagy nincs - szögezi le a CNAS.

A 2022/168-as sürgősségi kormányrendelet alapján a nyugdíjasoknak 2023 januárjában és októberében kiutalandó támogatás nem minősül nyugdíjból vagy szociális juttatásból származó jövedelemnek, így nem veszik figyelembe a 90 százalékos gyógyszerárkedvezményre való jogosultság megállapításakor - tájékoztat a pénztár, hozzátéve, hogy a módosításokról értesítették a partnereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában