NATO 2022

2022.11.28. 17:10

Stoltenberg: Nem engedhetjük, hogy Putyin győzzön

Agerpres

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette a Klaus Iohannis román államfővel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a NATO külügyminiszterei keresni fogják a módját annak, hogy továbbra is támogathassák Ukrajnát.
'Mindent meg fogunk tenni szövetségeseink védelmében. Itt, Bukarestben a NATO külügyminiszterei meg fogják keresni a módját annak, hogy miként lehet a továbbiakban is támogatni Ukrajnát, és hogyan lehet megbirkózni az orosz nyomással Bosznia-Hercegovinában, Moldovában és Grúziában' - mondta a NATO főtitkára.
Stoltenberg méltányolta, hogy Románia 'nagylelkű házigazdaként' fogadta az Ukrajnából érkező menekülteket, és hogy a globális élelmiszerválság megelőzése érdekében megkönnyítette az ukrán gabona exportját.
'Önök jelentős katonai támogatást nyújtottak Ukrajnának. Nem engedhetjük, hogy Putyin győzzön, mert ebből más vezetők azt a tanulságot vonhatnák le, hogy erőszakkal el lehet érni bizonyos célokat, ami sokkal veszélyesebbé tenné ezt a világot mindannyiunk számára. A mi saját biztonsági érdekünk, hogy támogassuk Ukrajnát' - szögezte le az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkára.
Stoltenberg a NATO-tagállamok külügyminisztereinek bukaresti értekezletére érkezett a román fővárosba, ahol közös sajtótájékoztatót tartott Klaus Iohannis államfővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában