Politika

2022.11.27. 18:02

Ludovic Orban az USR-nek: ha ti nem is akartatok engem, én akarlak titeket

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje párt elnöke vasárnap kijelentette, hogy az általa vezetett alakulatnak a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) és a Népi Mozgalom Párttal (PMP) közösen kell képviselnie a jobboldali választópolgárokat.

Forrás: Agerpres

Fotó: SORIN LUPSA

Agerpres

A Jobboldal Ereje párt vasárnap tartotta bukaresti szervezetének ünnepélyes alakuló ülését. A rendezvényen Ludovic Orban elmondta, sokan nekiszegezik a kérdést: miért működik együtt az USR-vel, egy olyan párttal, amely nem támogatta őt miniszterelnöki aspirációiban.

"Válaszom egyszerű: olyan emberekkel működöm együtt, akikről tudom, hogy ha egyszer megállapodtunk valamiben, akkor tartják is magukat a megállapodáshoz. Olyan emberekkel működöm együtt, akik hasonlóan gondolkodnak, akiknek elvei, eszméi, értékei közel állnak azokhoz az eszmékhez, értékekhez, elvekhez, amelyekben mi hiszünk. És azt mondom az USR-seknek, mintegy emlékeztetőül: Ha ti nem is akartatok engem, én akarlak titeket" - mondta Orban.

A Jobboldal Ereje vasárnapi rendezvényén jelen volt a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac is, akit Orban a "barátjának" nevezett, és azt mondta: szerette volna, ha a PMP bejut a parlamentbe, mert akkor kialakulhatott volna egy erős jobbközép koalíció, amely nem engedte volna, hogy a Szociáldemokrata Párt ismét hatalomra kerüljön.

Ludovic Orban kijelentette, hogy a jobboldal 1996-tól minden államelnök-választást megnyert, kivéve a 2000-es évit; ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy a következő elnökválasztásra a jobboldal képes lesz ismét olyan jelöltet állítani, aki győztesen kerül ki a versenyből a PSD jelöltjével szemben.

Kijelentette: a Jobboldal Ereje párt "politikai szükséglet", amelynek az USR-vel és a PMP-vel közösen kell képviselnie a jobboldali érzelmű embereket, és végre a meritokrácia alapján kell biztosítania az elismerést az arra érdemesek számára, ahelyett, hogy azokat "díjazná", akik passzívan és lustán várják az állami segélyt.

"Olyan emberek vannak most hatalmon, akiknek nem volt gyerekszobájuk, akik nem szerettek olvasni, akik nem jártak iskolába, viszont címeket és okleveleket hamisítottak maguknak, így téve szert olyan tisztségre, amit nem érdemeltek ki. Olyan emberek, akik nem tudnak a nyilvánosság előtt megszólalni, ha nincs papír előttük" - mondta Ludovic Orban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában