Feltöltve

2022.11.06. 13:44

A romániai földgáztárolók töltöttsége eléri hétfő reggelre a teljes kapacitásuk csaknem 98 százalékát

Hétfő reggelre 3 milliárd köbméter földgáz lesz a romániai tárolókban, ami 97,7 százalékos töltöttségnek felel meg - közölte vasárnap a Transgaz.

Illusztráció

Forrás: Mediafax

Agerpres

A tavalyi év ugyanezen időszakához képest most 701 millió köbméterrel több földgáz van elraktározva.

Az Európai Bizottság által megszabott minimum 80 százalékos töltöttségi szintet szeptember 17-én érték el a romániai gáztárolók.

Az energiaügyi minisztérium egyik államtitkára, George Niculescu csütörtökön azt nyilatkozta, hogy ha átlagos telünk lesz, nem lesznek problémák az energiaellátással. Mint rámutatott, tavalytól eltérően idén úgy vág neki a télnek az ország, hogy a földgáztárolók töltöttsége meghaladja a 97 százalékot, ami 2,970 milliárd köbmétert jelent. "Ez biztonságot nyújt számunkra" – nyomatékosította. Az államtitkár hozzátette, mindemellett a gyűjtőtavak alacsonyabb vízszintjének kompenzálására növelték a széntermelést, így jelenleg 900 ezer tonnával több van készleten belőle. Az ország felkészült a hideg évszakra, és a hőmérsékleti értékek szempontjából átlagosnak számító tél esetén nem lesznek problémák az energiaellátás biztonságával - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában