Felmérés

2022.11.08. 13:16

A román állampolgárok negyede már csökkentette vagy tervezi csökkenteni a hőmérsékletet a lakásban

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A román állampolgárok nagy többségét (95 százalékát) aggasztja az energiaárak alakulása, és csaknem negyedük szándékozik csökkenteni az átlaghőmérsékletet a lakásban - derül ki egy felmérésből. A megkérdezettek 36 százaléka azt mondta, hogy 'aggódik', 59 százaléka pedig 'nagyon aggódik' az energiadrágulások miatt. A Resideo felmérés szerint a román állampolgárok 24 százaléka már csökkentette vagy csökkenteni szándékozik a lakás hőmérsékletét.
A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy az 55 év fölöttiek 99 százalékát aggasztja a fűtésszámlák növekedése, de a 18-24 éves korosztályt is foglalkoztatja a kérdés: mindössze 6 százalékuk felelte azt, hogy nem törődik az energiaárakkal. A megkérdezettek 42 százaléka a Google segítségével tájékozódik a számlák csökkentésének lehetőségeiről, csak 36 százalékuk készül szakemberhez fordulni. Ugyanakkor a válaszadók 60 százaléka felelte azt, hogy hajlandó új hőmérséklet-szabályozó berendezésbe fektetni, ha ez hosszú távon segít a takarékoskodásban. A felmérést annak kapcsán készítették, hogy az Európai Unió másfélmillió intelligens termosztát beszerelésének támogatását tervezi idénre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában