Koronavírus

2022.11.09. 12:25

A múlt heti koronavírusos esetek 47,2 százalékát Bukarestből, Kolozs, Temes, Arad és Ilfov megyéből jelentették

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az október 31. és november 6. közötti héten jegyzett koronavírusos megbetegedések 47,2 százalékát Bukarestből, valamint Kolozs, Temes, Arad és Ilfov megyéből jelentették - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A heti jelentés szerint a jelzett időszakban megfertőződött személyek 38,1 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen. Az oltott fertőzöttek 41,4 százaléka röviddel az oltást követően, illetve több mint hat hónappal a legutóbbi adag beadása után kapta el a betegséget.
A koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások 63,2 százaléka Maros, Temes, Brăila, Kolozs és Ilfov megyében történt. Az elhunytak 57,9 százaléka nem volt beoltva SARS-CoV-2 ellen. A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 86,5 százaléka 60 éven felüli volt, 54,7 százalékuk férfi. 93,7 százaléknak volt még legalább egy nyilvántartott betegsége - áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában