Románia

2022.11.25. 09:22

A minimálbér 3000 lejre való emeléséről határozott a háromoldalú érdekegyeztető tanács

Agerpres

A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről, és arról, hogy ebből az összegből 200 lej adómentes. A háromoldalú érdekegyeztető tanács csütörtökön tartotta megbeszélését a kormánypalotában, az ülésen Nicolae Ciucă miniszterelnök is jelen volt. A kormány csütörtök esti közleménye értelmében az ülésen elemezték a munkáltatói szövetségek és a szakszervezetek javaslatait a minimálbér 2023. január elsejétől történő növeléséről.
„A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről - amiből 200 lej után nem kell adót és társadalombiztosítási járulékot fizetni. Abban is megállapodtak, hogy az építkezési ágazatban 2023. január elsejétől 4000 lejre nő a minimálbér” - olvasható a közleményben. Nicolae Ciucă kormányfő úgy értékelte, hogy szükség volt a szociális partnerekkel folytatott megbeszélésre, hogy reális megoldás szülessen ebben a kérdésben. A kormány részéről Marius Budăi munkaügyi, Adrian Câciu pénzügyi és Sebastian Burduja kutatási miniszter volt még jelen az egyeztetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában