Kormányfői tisztség

2022.08.08. 15:59

Rafila: Kétlem, hogy a kormányfő megszegné a koalíciós megállapodást

Agerpres

Alexandru Rafila kétli, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnök a koalíciós megállapodást megszegve nem engedi majd át 2023-ban a kormányfői tisztséget a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Marcel Ciolacunak.
Hétfői sajtótájékoztatóján a PSD politikusa kifejtette, Nicolae Ciucát komoly, szavatartó embernek ismeri. Ezért kétli, hogy a miniszterelnök, akár egy személyes tanácsadója sugallatára, vonakodna átadni a kormányfői tisztséget a szociáldemokratáknak. A miniszter Alexandru Muraru parlamenti képviselőre utalt, aki a hét végén felvette, hogy a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) 'ebben a geopolitikai helyzetben' nem kellene átengednie a kormányrudat a PSD-nek.
Rafila a liberális politikus felvetése kapcsán kifejtette: a világjárvány, az ukrajnai háború és az energiadrágulás okozta válság kezelése stabil kormányzást igényel. 'Szerintem ennek a stabilitásnak éppen a megbízhatóság, a kötelezettségvállalások teljesítése a feltétele (...). A felelős magatartás a vállalások teljesítését jelenti' - jelentette ki az egészségügyi miniszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában