Tudnivalók

2022.08.05. 15:26

Nicolae Ciucă: Augusztus végéig lehet még pályázni a Start-Up Nation programra

Agerpres

Arra bátorítja Nicolae Ciucă a hazai és a határon túl élő román állampolgárokat, hogy a Start-Up Nation program nyújtotta lehetőségeket kihasználva indítsanak vállalkozást Romániában. A miniszterelnök pénteken a Facebook-oldalán emlékeztetett arra, hogy a külföldön élő román állampolgárok számára elkülönítettek egy keretet a Start-Up Nation programban, és 200.000 lej vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak közülük azok, akik Romániában alapítanának céget. Nicolae Ciucă a bejegyzésében kifejtette: a kis- és közepes vállalkozások létrehozásának és fejlesztésének ösztönzése, gazdasági teljesítményük javítása és új munkahelyek teremtése mellett a kormány célja az innováció és a vállalkozói képzés támogatása is.
A miniszterelnök közlése szerint eddig több mint 4000 pályázat érkezett az illetékes minisztériumhoz a Start-Up Nation programra, és reméli, hogy a számuk gyarapodni fog. Hozzátette, hogy a beruházások ösztönzése érdekében a kormány kiegészíteni készül a program jelenleg 520 millió lejes költségvetését, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a pályázatok leadásának határideje 2022. szeptember elseje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában