Előrejelzés

2022.08.06. 11:40

Kánikula lesz a román fővárosban és 25 megyében, 37 fok is lehetséges

Agerpres

Hőségre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki szombat reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat 25 megyére és Bukarestre.
Az elsőfokú (sárga színjelzésű) kánikulariadó Szatmár, Bihar, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Giurgiu, Târgovişte, Ialomiţa, Călăraşi, Galac és Brăila megyére terjed ki, illetve részben érinti Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea és Konstanca megyét.
A meteorológusok előrejelzése szerint szombaton és vasárnap az ország nagy részében hőség lesz, a hőérzet-index meghaladja a kritikus 80 egységet. Hétfőn és kedden a kánikula a déli és a délkeleti országrészekre korlátozódik. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 33 és 37 fok között alakul, a levegő éjszaka sem hűl le 18 fok alá.
A meteorológusok szerint szombaton és vasárnap elszórtan rövid ideig tartó záporokra is számítani lehet. Hétfőn és kedden az északnyugati országrészben fokozottabb légköri instabilitás és számottevőbb csapadék is várható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában