Jódtabletták

2022.08.09. 15:48

Ciolacu Rafila kapcsán: Jobb együttműködésre van szükség a kommunikációs csapatával

Illusztráció

Agerpres

Marcel Ciolacu szerint Alexandru Rafila nem közölte megfelelően a jódtabletták kiosztásával kapcsolatos mondanivalóját. Úgy véli, a tárcavezetőnek vagy jobban együtt kell működnie kommunikációs csapatával, vagy le kell cserélnie azt.
Rafila a bukaresti Floreasca kórháznál tett hétfői látogatása után adott nyilatkozatában arra biztatta a 40 éven aluli személyeket, hogy mielőbb jelentkezzenek családorvosuknál a receptért, amelynek alapján átvehetik a jódtablettákat az erre kijelölt 2500 gyógyszertár valamelyikében. A tárcavezető hozzátette, ha nő a feszültség Ukrajnában, megtörténhet, hogy a jódtabletták iránti kereslet is nőni fog a készítményre jogosultak részéről.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kedden bírálta a minisztert e nyilatkozat miatt, amellyel szerintük pánikot kelt az emberekben, ugyanakkor megnehezíti a családorvosi rendelők tevékenységét.
"Így kell hitelteleníteni a romániai egészségügyi rendszert. Megvásárolsz tavasszal 30 millió jódtablettát, nyárig ide-oda tologatod, majd egy hétfői napon kiadod a riasztást, hogy az emberek mielőbb menjenek a receptért családorvoshoz. Teszed mindezt az orvosokkal való előzetes egyeztetés és tájékoztató kampányok nélkül. Bravó, miniszter úr! Remélem, hogy az emberek nem fogják azonnal bevenni ezeket a tablettákat" - nyilatkozta Adrian Wiener USR-képviselő, az alsóház egészségügyi bizottságának alelnöke.
A téma kapcsán a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu kedden azt mondta, Alexandru Rafila nem közölte megfelelően a mondanivalóját és nem érvelt rendesen. Szerinte a miniszter nyilatkozatával csak elejét akarta venni annak, hogy egy ukrajnai katasztrófa esetén az emberek megrohamozzák a rendelőket, de rosszul kommunikált. "A szándéka nem volt rossz. Szerintem jobb együttműködésre van szükség a kommunikációs csapatával, vagy le kellene cserélnie azt. Nem szégyen váltani, ha valami nem működik" - fogalmazott Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában