Tragikus eset

2022.08.06. 11:38

FRISSÍTVE | Bulgáriában balesetezett egy romániai busz, három utasa meghalt

Forrás: Antena 3

Agerpres

Nicolae Ciucă szombaton részvétnyilvánító üzenetet küldött a péntek esti bulgáriai közúti balesetben életüket vesztett román állampolgárok családjának, és biztosította a közvéleményt: az állami intézmények minden szükséges lépést megtesznek azért, hogy a tragikus baleset sérültjeit visszahozzák az országba.
A kormány Facebook-odalán közzétett bejegyzésében a miniszterelnök beszámolt arról, hogy egy SMURD-helikopter Bulgáriába szállított egy román orvoscsapatot felmérni a baleset sérültjeinek állapotát, és a további SMURD-helikoptereket küldenek a nap folyamán a hazaszállításukra.

*

Négy személy - köztük három román állampolgár - vesztette életét, további kilenc utas pedig megsérült egy romániai busz bulgáriai balesetében - közölte szombaton az AGERPRES kérdésére a külügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a szófiai román nagykövetséget egy román állampolgár értesítette a sürgősségi telefonszámon arról, hogy a bulgáriai Veliko Târnovo térségében balesetezett egy román rendszámú busz, amely 26 utast (román és külföldi állampolgárokat) szállított Isztanbulból Romániába. A nagykövetség munkatársai azonnal tájékoztatást kértek a bolgár hatóságoktól a jármű utasainak személyazonosságáról, egészségi állapotáról és a baleset körülményeiről. A sérülteket egy közeli kórházba szállították, a bolgár rendőrség helyszínelése még tart - közölte a külügy. Tájékoztattak arról is, hogy a szófiai nagykövetség több munkatársa a helyszínen konzuli segítséget nyújt a román állampolgárságú sérülteknek. A bolgár hatóságok közlése szerint a halálos áldozatok azonosítása még folyamatban van.

*

A romániai busz bulgáriai balesetének sérültjei közül öt román állampolgárt Veliko Târnovóból a bukaresti Floreasca Kórházba szállítanak - közölte szombaton Raed Arafat. A Digi24-nek nyilatkozva a katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, a bulgáriai város kórházába érkezett délelőtt helikopterrel egy romániai orvoscsapat felmérni az öt sérült állapotát. Ők két pácienst szállítanak el a Floreasca Kórházba. A további három sérültet Craiováról, Galacról és Konstancáról küldött mentőhelikopterek viszik el Bukarestbe a nap folyamán. Az öt román állampolgár különböző traumákat szenvedett, és egyikük orvosi beavatkozáson esett át a bulgáriai kórházban. A romániai busz négy utasa halt meg szombat hajnalban egy bulgáriai balesetben - írja a dpa. Az áldozatok állampolgársága még nem ismert. A balesetnek nyolc sérültje is van, egyikük állapota kritikus. Az Isztanbulból Romániába tartó busz egy, az út szélén parkoló, holland rendszámú személygépkocsinak ütközött Veliko Tîrnovo közelében. 

*

Életét vesztette egy romániai busz három utasa szombat hajnalban egy bulgáriai balesetben - írja a dpa. Az áldozatok állampolgársága még nem ismert. Az Isztanbulból Romániába tartó busz egy, az út szélén parkoló, holland rendszámú személygépkocsinak ütközött Veliko Tîrnovo közelében. A balesetnek kilenc sérültje is van, az egyik utas állapota kritikus - közölte a bolgár rendőrség. A hollandiai jármű utasai nem tartózkodtak az autóban, így nem esett bajuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában