Nyilatkozat

2022.08.08. 15:48

Alina Gorghiu: a PNL nagyon komoly párt; betartjuk koalíciós vállalásainkat

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) tiszteletben tartja a koalíciós megállapodást, amely egyebek mellett a kormányfői és néhány miniszteri tisztség rotációs alapú betöltését is előírja - szögezte le hétfőn a szenátus ügyvivő elnöke, Alina Gorghiu.
A liberális politikus azt követően beszélt erről, hogy a PNL iaşi-i szervezetének vezetője, Alexandru Muraru vasárnap úgy nyilatkozott, előfordulhat, hogy mégsem történik meg a miniszterelnök-csere 2023 májusában, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ugyanis beleegyezhet abba, hogy továbbra is Nicolae Ciucă maradjon a kormányfő.
"Egy kollégánktól származik a nyilatkozat, amelyet nem kívánok kommentálni, azt azonban tudni kell, hogy a PNL nagyon komoly párt, és a koalíció létrehozásakor tudatában voltunk annak, hogy milyen menetrendhez kell tartanunk magunkat" - hangsúlyozta Gorghiu. Hozzátette, a koalíciós megállapodás egyértelműen előírja, hogy 2023 májusának végén megtörténik a miniszterelnök-csere, és néhány miniszteri tisztséget is felcserél egymás között a PSD és a PNL.
Megkérdezték tőle az újságírók azt is, hogy az ilyen jellegű nyilatkozatok kiváltotta elégedetlenség okot szolgáltathat-e a koalíció esetleges felbomlására. Gorghiu leszögezte, ilyen helyzetekben "nem egészséges a pillanat hevében reagálni", a koalíciós megbeszéléseken elhangzottakat, a pártelnök és a párt hivatalos állásfoglalásait kell mérvadónak tekintenie a PSD-nek, "nem kellene energiát pazarolnia arra, hogy reagál minden liberális párti politikus nyilatkozatára".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!