Románia

2022.07.06. 14:27

USR - belső választások: szerdán elkezdődött az online szavazás

Forrás: Agerpres

Agerpres

Elkezdődött szerdán 10 órakor az online szavazás, amely során a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai megválasztják pártelnöküket. A szavazás július 10-én 10 órakor ér véget.

Az USR közleménye szerint hat jelölt van a pártelnöki tisztségre: Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség volt főfelügyelője, Cătălin Drulă Temes megyei képviselő, az alakulat ügyvivő elnöke, volt szállításügyi miniszter, Alexandru Kiss tehergépkocsi-sofőr, egy Vâlcea megyei helyi szervezet tagja, Miroslav Taşcu-Stavre egyetemi előadótanár, a resicabányai szervezet tagja, Cătălin Teniţă bukaresti parlamenti képviselő és George Ungureanu olaj- és gázipari mérnök, a Tulcea megyei Murighiol fiókszervezetének elnöke.

Az USR elnökét szavazással választják meg a párt tagjai, az első forduló július 6-a és 10-e között zajlik. Amennyiben egyik jelölt sem szerzi meg a leadott érvényes szavazatok többségét, második fordulót tartanak, amelyen az első két helyezett vesz részt. A második fordulóra július 11. és 15. között kerülne sor.

A belső választások eredményeit az USR kongresszusa a július 16-án tartandó online ülésén fogja érvényesíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában