Románia

2022.07.06. 17:01

Marcel Ciolacu: A PSD egyöntetűen támogatta, hogy Petre Daea visszatérjen a kormányba

Forrás: gov.ro

Agerpres

Megerősítette szerdán Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök azt a korábbi médiaértesülést, miszerint alakulata Petre Daeát jelöli a mezőgazdasági miniszteri tisztségre. A PSD országos politikai tanácsának ülése után Ciolacu azt nyilatkozta, a testület egyöntetűen támogatta, hogy Petre Daea visszatérjen a kormányba. Hozzátette, Daea - aki már volt az agrártárca vezetője - tapasztalt politikus, ismeri a minisztériumot, tudja, milyen problémákkal küszködnek a gazdák, és "jó hazafi, akit nagyon kedvelnek a mezőgazdaság területén tevékenykedők".

A pártelnök hozzátette, javaslatukat a nap folyamán ismertetik a miniszterelnökkel is.

Petre Daea is nyilatkozott az országos politikai tanács ülése után. Azt mondta, mandátumának prioritásairól az eskütételt követő sajtótájékoztatón számol majd be. "Egyvalamit azért érdemes leszögezni: tegyük minden nap, amit kell, hogy legyen jó az országnak, és ezt a gazdák is érezzék" - fogalmazott. Daea gratulált elődjének a rövid mandátuma alatt elért eredményekhez, méltányolta, hogy továbbvitte a korábban elindított programokat.

A mezőgazdasági miniszteri tisztség Adrian Chesnoiu lemondásával üresedett meg. Korábban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérte a képviselőháztól Adrian Chesnoiu mentelmi jogának megvonását, hogy hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával elindíthassák a bűnvádi eljárást ellene. Ezt követően Chesnoiu bejelentette lemondását miniszteri tisztségéről, és a Szociáldemokrata Párton belüli tagságát is felfüggesztette. Június 28-án az alsóház plénuma megszavazta mentelmi jogának megvonását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában