Románia

2022.07.01. 14:39

Mircea Geoană: Továbbra is támogatjuk Ukrajnát

Forrás: Facebook

Agerpres

A NATO továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és a Fekete-tenger térsége a jelenlegi katonai helyzetben továbbra is stratégiai jelentőségű marad - mondta Mircea Geoană, a NATO helyettes főtitkára pénteken, a Konstancán zajló Black Sea Security Summit kerekasztal-megbeszélésen.

"A madridi NATO-csúcstalálkozón úgy döntöttünk, hogy továbbra is támogatjuk Ukrajnát. Az ő harcuk a mi harcunk is. Továbbra is támogatni fogjuk Ukrajnát, katonailag, pénzügyileg és humanitárius szempontból, és szeretném megköszönni az amerikai kongresszusnak, hogy jelentős forrásokat fordít az ukrán nép és hadsereg bátor, hősies küzdelmére. Nagy tisztelettel és hálával tartozunk nektek. (...) Az egész demokratikus világ számára történelmi ez a pillanat. Szeretnék köszönetet mondani amerikai barátainknak és szövetségeseinknek" - mondta Mircea Geoană.

A Fekete-tenger biztonsági helyzetével foglalkozó csúcstalálkozót az amerikai kongresszus európai biztonsági és együttműködési bizottsága (Helsinki Bizottság) szervezte. A rendezvény két elnöke Bogdan Aurescu román külügyminiszter és Roger Wicker amerikai szenátor.

A találkozó apropója a fekete-tengeri térség biztonsági helyzetének romlása az Ukrajna ellen intézett orosz katonai agresszió következtében. A Helsinki Bizottság a régióban zajló aggasztó fejleményekre kívánja felhívni a figyelmet a csúcstalálkozó megszervezésével, ezek a fejlemények ugyanis több szinten is súlyosan negatív hatással vannak az egész nemzetközi közösségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában