Románia

2022.07.06. 14:28

Első olvasatban tárgyalta a kormány az adóügyi módosításokról szóló sürgősségi rendelet tervezetét

Forrás: gov.ro

Forrás: gov.ro

Agerpres

Első olvasatban tárgyalta a kormány szerdai ülésén bizonyos adóügyi módosításokról szóló sürgősségi rendelet tervezetét.

A kormányülés elején Nicolae Ciucă azt mondta, megvitatott és összehangolt döntésekre, elfogadható megoldásokra van szükség. A tervezett intézkedések a gazdasági stabilitást és a munkahelyek védelmét célozzák, az üzleti környezet kiszámíthatóságát és a gazdasági növekedést hivatottak szolgálni.

Adrian Câciu pénzügyminiszter rámutatott, a tervezet előírásai az adótörvénykönyv kiigazításait tartalmazzák, az országos helyreállítási tervben megfogalmazott vállalásoknak és a kormányprogramba foglaltaknak tesznek eleget. Az új intézkedések egyik fő célja a 4500 lej alatti jövedelemben részesülők támogatása. A fiatalok foglalkoztatottsági mutatóinak növelése érdekében a 26 éven aluli munkavállalók 15 százalékos adókedvezményben részesülnek, ugyanakkor gyermekenként 100 lejes adókedvezmény jár majd a szülőknek, ha a gyermekük iskolába jár; utóbbi intézkedés az iskolaelhagyás visszaszorítását szolgálná - ismertette a tárcavezető.

Câciu hozzátette, a tervezet előírja továbbá bizonyos kedvezmények megszüntetését vagy átstrukturálását. Állítása szerint olyan kedvezményekről van szó, amelyek az elmúlt években kifejtették a hatásukat, de már az Európai Bizottság, sőt esetenként az üzleti szféra is kérte a megszüntetésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában