Románia

2022.07.06. 11:48

Ciucă: A PNRR-ben szereplő mérföldkövek elérésének mértékéről hetente jelentést kell készíteni

Forrás: gov.ro

Agerpres

Az országos helyreállítási tervben (PNRR) a következő negyedévre kiszabott mérföldköveket és célokat a harmadik hónap közepéig kell véglegesíteni, a célok elérésének mértékéről hetente jelentést kell készíteni - jelentette be Nicolae Ciucă kormányfő a szerdai kormányülés elején.

Mivel az előző két negyedévben az időszak végére mindig felgyűltek a tennivalók, ebben a negyedévben a kiszabott mérföldköveket és célokat a harmadik hónap közepéig véglegesíteni kell - fogalmazott a kormányfő.

Ciucă ugyanakkor az európai alapok minél nagyobb mértékű lehívására és felhasználására szólított fel, megjegyezve, hogy a múlt héten lezárult az operatív programok elfogadása, és Románia hozzáférhet a kohéziós politikából származó 44 milliárd euróhoz.

Nicolae Ciucă szerdán bejelentette, hogy a kormány jóváhagyja a határozatot a mikrocsipek területén végzett kutatás és innováció fejlesztésére és prototípus termékek megvalósítására irányuló, vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott programról. A program keretében 500 millió euró hívható le - mutatott rá a miniszterelnök. Támogatnunk kell a fejlesztési és beruházási projekteket a román iparban és különösen a digitalizációban, amire óriási szükség van - fogalmazott Ciucă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában