Románia

2022.07.02. 19:53

Baleset történt a marosvásárhelyi raliversenyen

Agerpres

A marosvásárhelyi Super Rally verseny utolsó fordulójában a Mihai Leu által vezetett együléses autó egy kanyarban kicsúszott az irányítás alól, szalagkorlátnak ütközött, és két, a nézők között lévő gyermeket könnyebben megsebesített.

'Röviddel ezelőtt baleset történt a Ştefan cel Mare és Borsos Tamás kereszteződésében. Egy 54 éves férfi által vezetett versenyautó egy biztonsági kerítésnek ütközött, és két, a kerítés mögött tartózkodó 6 és 8 éves kiskorút megsebesített. Mindkét gyermeket kórházba szállították orvosi ellátásra. A rendőrök büntetőjogi kivizsgálást indítottak az eset pontos körülményeinek tisztázására'- tájékoztatott a Maros megyei rendőrség.

Mihai Leu mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

'Egy kanyar előtt fékeztem, az autó nagyon keményen reagált, próbáltam kiigazítani, de nem sikerült annyira, mint reméltem. Nekimentem egy kerítésnek, és az a kerítés ráesett néhány emberre, sajnos egy gyereket is ért az ütés. Elvágta a lábát. Beszéltem az édesanyjával, azt mondta, hogy a gyerek kicsit megijedt. Borzasztóan sajnálom, hihetetlen, nem tudom leírni az érzéseimet, de remélem, hogy beszélhetek majd velük' - nyilatkozta a versenyző.

Az ügyre Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere is reagált. 'A gyerekeink biztonsága a legfontosabb! A továbbiakban semmilyen körülmények között nem engedélyezem Super Rally vagy hasonló rendezvények megszervezését Marosvásárhelyen. A ma délutáni baleset bebizonyította, hogy a veszélyt akkor sem lehet kizárni, ha minden óvintézkedést betartanak a szervezők. Egyik versenyző elhagyta a kijelölt útvonalat, a fémkorlátba ütközött és két gyermek megsérült. Az ügy kivizsgálása érdekében a rendőrség bűnügyi eljárást indított. A rendőrfőkapitány személyes tájékoztatását kérem az ügyben' - olvasható az elöljáró hivatalos Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában