Románia

2022.07.07. 15:41

A kisjövedelmű nyugdíjasoknak kiutalt 700 lejes támogatás nem minősül szociális juttatásból származó jövedelemnek

Illusztráció

Agerpres

 A júliusban a 2000 lejes vagy annál alacsonyabb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasoknak nyújtott pénzügyi támogatás nem minősül nyugdíjból vagy szociális juttatásból származó jövedelemnek, és nem befolyásolja a 90 százalékos gyógyszerárkedvezményhez megszabott felső jövedelemhatárt - hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS).

A 2022/74-es sürgősségi kormányrendelet alapján a kisjövedelmű nyugdíjasoknak kiutalt 700 lejes támogatás nem minősül nyugdíjból vagy szociális juttatásból származó jövedelemnek, így nem veszik figyelembe a 90 százalékos gyógyszerárkedvezményre való jogosultság megállapításakor, amelynek a legtöbb 1429 lejes nyugdíj az előfeltétele - tájékoztat a pénztár.

A CNAS emlékeztet, hogy 2022. január elsejétől a gyógyszerek referenciaárának 90%-os kompenzációjában részesül minden nyugdíjas, akinek maximum 1429 lej a nyugdíja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában