Románia

2022.06.24. 16:07

Mircea Geoană: Románia számára is jó hírekkel szolgál majd a madridi NATO-csúcs

Agerpres

Történelmi jelentőségűnek nevezte pénteken Mircea Geoană főtitkárhelyettes a jövő heti NATO-csúcstalálkozót, amely "jó hírekkel szolgál" majd Románia, Ukrajna és a védelmi szövetség egésze számára. Mircea Geoană részt vett Kolozsváron a Babeş-Bolyai Tudományegyetem és az Aspen Intézet szervezésében megtartott, A NATO és az Európai Unió szerepe Románia korszerűsítésében című vitán.

Az újságírók kérdéseire válaszolva a NATO főtitkárhelyettese elmondta, történelmi jelentőségű lesz a madridi csúcstalálkozó, amelyen többek között kiderül, hogy a szövetséges országok miként járulnak majd hozzá a keleti szárny megerősítéséhez. "Jó híreket várunk Románia számára is" - nyomatékosította, hozzátéve, fontos téma lesz a fekete-tengeri térség helyzete, a régió ugyanis stratégiai szempontból létfontosságú a NATO számára. Emellett elfogadják a szövetség új stratégiai koncepcióját is - szögezte le.

Geoană hozzátette, a NATO-csúcstalálkozók történetében először Japán, Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Korea vezetői is részt vesznek az eseményen. "Ez tehát egy rendkívül fontos csúcstalálkozó, jó hírekkel Románia, a NATO, a transzatlanti kapcsolatok, valamint Ukrajna számára és remélhetőleg nagyon rossz hírekkel az Orosz Föderáció számára" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában