Hivatali eskü

2022.06.11. 17:44

Marian Enache az alkotmánybíróság új elnöke

Agerpres

Marian Enachét választották szombaton az alkotmánybíróság új elnökévé. Románia Alkotmánybíróságának három új tagja szombaton tette le a hivatali esküt az államfő előtt, ezt követően választották meg titkos szavazással a taláros testület új elnökét. Az alkotmánybíróság elnökének mandátuma 3 év. Románia Alkotmánybíróságának három új tagja, Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei és Bogdan Licu szombat délelőtt tette le a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. Az alkotmánybírák mandátuma kilenc év.
'Sok sikert kívánok az új alkotmánybíráknak. Gratulálok Önöknek, és kívánom, hogy tartsák magukat az esküjükhöz. Munkájuk nagy felelősséggel jár, és meg vagyok győződve arról, hogy sikeresen fogják végezni. Ugyanakkor sok sikert kívánok azoknak az alkotmánybíráknak is, akik folytatják mandátumukat, és azt kívánom Önöknek, hogy együtt biztosítsák az alkotmány tiszteletben tartását, és részt vállaljanak a romániai társadalom egyensúlyának fenntartásában' - mondta Klaus Iohannis azt mondta az ünnepélyes eskületétel után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában