Románia

2022.06.28. 18:34

DNA: Az ISCIR vezetője beismerte, hogy ezer eurót kért az állásukat megtartani kívánó beosztottjaitól

Forrás: Facebook

Agerpres

Beismerte tettét és vádalkut kötött az ügyészséggel Viorel Părpăneaţă, a kazánok, nyomástartó edények és emelőberendezések állami felügyeletének (ISCIR) főfelügyelője - közölte kedden az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Părpăneaţă ellen azért indított eljárást a DNA, mert a gyanú szerint 2022. május 20-án, egy Sinaián szervezett menedzseri értekezleten fejenként havi 1000 eurót kért az ISCIR területi felügyelőségeinek vezetőitől, éreztetve velük, hogy amennyiben nem tesznek eleget az általa támasztott feltételnek, meneszti őket és más felügyelőket nevez ki helyettük. 2022. június 8-án Viorel Părpăneaţă kapott is 5000 lejt egyik területi felügyelőtől.

Viorel Părpăneaţă most ügyvédje jelenlétében beismerte tettét, és elfogadta az ügyészek által javasolt, 2 év felfüggesztett börtönre vonatkozó büntetést. A javasolt büntetéshez az is hozzátartozik, hogy az ISCIR volt főfelügyelőjét két évre eltiltják közfunkció betöltésétől, beleértve az ISCIR vezetését is.

A vádiratot a vádalkuval együtt az ügyészek a bukaresti törvényszék elé terjesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában