Románia

2022.06.27. 11:09

Ciolacu: A PSD-nek öt-hat javaslata is van a mezőgazdasági tárca élére

Forrás: gov.ro

Agerpres

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) öt-hat javaslata is van az új mezőgazdasági miniszter személyét illetően, és ezek között van Petre Daea is - jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu pártelnök. "Öt vagy hat név is felmerült. Tegnap is, tegnapelőtt is beszéltünk erről kollégáimmal. A lehető leghamarabb előállunk egy javaslattal az új mezőgazdasági miniszter személyét illetően" - mondta Ciolacu.

Arra a kérdésre, hogy Petre Daea visszatér-e a minisztérium élére, Ciolacu leszögezte, hogy a javasoltak között van. Nicolae Ciucă kormányfő pénteken Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettest javasolta ügyvivő mezőgazdasági miniszternek, miután Adrian Chesnoiu lemondott. Az erről szóló dokumentumot elküldték pénteken Klaus Iohannis államfőnek.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) csütörtökön a parlament hozzájárulását kérte, hogy hivatali visszaélés gyanújával elindítsák a bűnvádi eljárást egy képviselő ellen, aki miniszteri tisztséget tölt be. A vádhatóság nevet nem említett a közleményben, a nyomozáshoz közel álló források azonban megerősítették, hogy Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszterről van szó.

Később Chesnoiu bejelentette, hogy lemond tárcavezetői tisztségéről és PSD-tagságát is felfüggesztette. Ugyanakkor kérte a képviselőktől, hogy szavazzák meg mentelmi jogának megvonását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában