Románia

2022.05.23. 16:57

Simion: Az AUR egyszerű indítványt nyújt be Novák Eduárd sportminiszter ellen

Forrás: gsp.ro

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyszerű indítványt készül benyújtani Novák Eduárd sportminiszter ellen - jelentette be hétfőn George Simion. Az AUR elnöke sajtótájékoztatón elmondta, szerdáig tervezik összegyűjteni az indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat, és aznap be is terjesztenék a dokumentumot. Gianina Şerban AUR-os törvényhozó állítása szerint Novák "dacos" és "sértő" magatartást tanúsított Románia állampolgáraival szemben, amikor egy televíziós műsorban nem akarta vagy nem tudta elénekelni a román himnusz néhány sorát. Şerban emiatt felkérte képviselő kollégáit, hogy írják alá a sportminiszter ellen irányuló indítványt.

Dumitru Coarnă független képviselő bejelentette, hogy aláírja az indítványt, mivel "nem tudja elfogadni, hogy országának egyik minisztere meg sem próbálja felidézni a himnuszt". "Nem hiszem, hogy az alakulat kormányon, illetve a miniszter tisztségben maradhatott volna, ha ez az eset az euroatlanti térség egy más országában történik meg. Romániában azonban ez megtörténhet, mivel a PSD-PNL-RMDSZ alkotta kormány rendkívül rosszul kezeli a gazdasági, a szociális és a politikai helyzetet is" - fejtette ki Coarnă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában