Európai Bizottság

2022.05.23. 13:05

Romániában továbbra is túlzott makrogazdasági egyensúlyhiány áll fenn

Illusztráció

Forrás: Getty Images

Agerpres

Az Európai Unió (EU) hét tagállamában - köztük Romániában - továbbra is túlzott makrogazdasági egyensúlyhiány áll fenn - közölte hétfőn az Európai Bizottság.

Az EB tájékoztatása értelmében megvizsgálták a riasztási mechanizmus (RMA) keretében elkészített legutóbbi jelentésben mélyreható vizsgálatra javasolt 12 uniós tagállam helyzetét, és arra a következtetésre jutottak, hogy hét tagország - Románia, Németország, Spanyolország, Franciaország, Hollandia, Portugália és Svédország - továbbra is túlzott makrogazdasági egyensúlyhiánnyal küzd.

Ezzel szemben Írországban és Horvátországban már nincs egyensúlyhiány, az adósságszint jelentősen csökkent az elmúlt években, és továbbra is csökkenő tendenciát mutat - nyomatékosították.

Az Európai Bizottság ugyanakkor elfogadott hétfőn egy tájékoztatást, amelyben általános iránymutatásokat fogalmaztak meg a tagállamoknak az elkövetkező időszak költségvetési politikájára vonatkozóan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában