Románia

2022.05.17. 14:37

Megan Bishop: A kiberbiztonság globális kérdés

Illusztráció

Agerpres

A kibernetikai biztonság globális probléma, amelyet közösen kell megoldanunk - jelentette ki kedden Megan Bishop, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének gazdasági munkatársa. Bishop részt vett A globális digitalizáció építőkövei: bizalom, elrettentés és politikai koordináció megteremtése a kiberdiplomácia segítségével (Building Blocks of Global Digitalisation: creating trust, deterrence&policy coordination through cyber diplomacy) című konferencián, amelynek médiapartnere az AGERPRES hírügynökség. A szakember az együttműködés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

"Amikor kiberbiztonsági kérdések kerülnek szóba, leginkább az együttműködés fontosságát hangsúlyozom, mégpedig a komoly alapokon történő együttműködését, nevezetesen a kiberbiztonság és a kiberpolitikák terén. Ez többek közt egy átfogó magatartási kódexet, elszámoltathatóságot és egymáshoz hasonló megközelítéseket feltételez a kibertérben, annak érdekben, hogy felelősségre vonhatók legyenek azok az országok, amelyek nem tartják tiszteletben ezt a viselkedésrendszer" - mondta.

Megan Bishop hangsúlyozta, az online támadásokkal szemben az államok csak közösen vehetik fel a harcot. Az USA diplomáciai képviseletének munkatársa azt is kifejtette, a kibertámadások intenzitása egyre nő, így az is egyre fontosabbá válik, hogy az egyes országok ne csak saját maguknak dolgozzanak ki politikákat, hanem a nemzetközi közösségtől, a partnerektől és a szövetségesektől is tanuljanak a rosszindulatú támadások elleni küzdelemről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában