Gyilkosság

2022.05.24. 18:57

FRISSÍTVE | Boné Ferenc beismerte, hogy ő ölte meg Molnár Beátát

Forrás: Georgiana Botez, Antena 3

Erdon-összeállítás

FRISSÍTÉS, május 27., 13.12 óra. Boné Ferenc beismerte, hogy ő ölte meg Molnár Beátát – írja az observatornews.ro portál. A nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva a portál arról tudósít, hogy a 43 éves férfi féltékenységből végzett 30 éves barátnőjével. A hétvégi kirándulás kapcsán Boné azt mondta, hogy ő szeretett volna minél több időt tölteni a barátnőjével, a nő azonban ragaszkodott hozzá, hogy vissza kell térnie a városba. A férfi próbálta maradásra bírni, magához ölelte, és a görcsös szorításon csak akkor engedett, amikor észrevette, hogy nem lélegzik, áll a maszol.ro híradásában. A kihallgatás során a férfi elmondta azt is, hogy nagyon szerette a nőt, de irigy is volt rá, mivel az számos projektben vett részt, és aktív volt a társadalmi élete, tájékoztat a foter.ro.

A kihallgatást követően a kolozsvári törvényszéki ügyészség 24 órás őrizetbe helyezte a férfit, szombaton pedig bíróság elé áll; az ügyészek azt kérik, hogy a bíró helyezze 30 napos vizsgálati fogságba – közölte a Cluj24.ro portál.

Az ebihoreanul.ro híradása szerint az elkövetőt egy nagyváradi férfi segítségével sikerült elfogni, aki miután meglátta Boné Ferencet és autóját egy üzlet parkolójában, azonnal értesítette a rendőrséget. Az autónak csak a hátulján volt rendszámtábla. Boné Ferenc igyekezett a lehető legdiszkrétebben viselkedni, mint ahogy az a Bihoreanulnak küldött videófelvételen is látszik. 

A közösségi médiában az elmúlt napokban számtalan írás látott napvilágot arról, hogy megfelelő ítélet született-e a gyanúsított korábbi bántalmazási ügyében, és hogy helyesen járt-e el a kolozsvári közösség, amikor szemet hunyt a korábbi ügy fölött, és megértően viszonyult az elkövetőhöz – írja az MTI. 

FRISSÍTÉS, május 27., 10.16 óra. Az ebihoreanul.ro portál szerint a férfit a vasútállomás közelében, a rendezőpályaudvaron találták meg csütörtök este, ahol egy tehervagonban aludt. Ügyészségi források szerint az aradi származású, 43 esztendős Boné Ferenc személygépkocsiját a váradvelencei lakótelepen, a vasútállomás közelében azonosították. Boné Ferencet még csütörtök éjjel rendőri kísérettel Kolozsvárra szállították, az ügyészek pedig elkezdték a kihallgatását. A maszol.ro péntek délelőtti tudósítása szerint a kihallgatásról egyelőre nem adtak tájékoztatást az ügyészek, a ZiarClujean.ro portál pedig azt írta, hogy Boné Ferenc Kolozsvárra érkezésekor nem nyilatkozott a sajtónak. A feltételezett gyilkos útvonalát ugyanúgy a térfigyelő kamerák segítségével azonosították, mint korábban a havasrekettyei (Răchițele) útját, ahova későbbi áldozatával, Molnár Beátával együtt ment, majd a Bihar megyei Bárodsomos (Cornițel) melletti megállóját, ahol elrejtette a nő holttestét. Boné autóját május 22-én 11 óra körül Élesden fényképezte le egy térfigyelő kamera, a nyomozók onnan követték az útvonalát Nagyváradig. 

FRISSÍTÉS, május 26., 23.30 óra. Boné Ferencet, a gyilkosság fő gyanúsítottját Nagyváradon fogták el, Velence negyedben. Megtalálták a keresett Dacia Logan személyautót is. A férfit a Bihar megyei rendőrök őrizetbe vették, az ügyben a kolozsvári rendőrség nyomoz tovább. 

A hétvégén eltűnt Molnár Beáta holttestét találták meg a Bihar és Kolozs megye határán fekvő Báródsomos (Cornițel) településen, egy elhagyott benzinkútnál – közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a Cluj24.ro portál. A 30 éves, marosvásárhelyi születésű, Kolozsváron élő nő szombaton dél körül indult el 43 éves Arad megyei barátjával a Kolozs megyei Havasrekettye (Răchițele) irányába, és szombat estére kellett volna visszaérkeznie Kolozsvárra, ez azonban nem történt meg: a barátai szerint nem jelentkezett, és őt sem lehetett elérni telefonon. A rendőrséget hétfőn értesítették Molnár Beáta hozzátartozói, a hatóságok pedig keresni kezdték a nőt és társát is. A rendőrök házkutatást is végeztek a férfi, Boné Ferenc kolozsvári lakásán, és megtalálták a telefonját. A nő telefonja a hétvége óta néma.

Forrás: alesdonline.ro

A maszol.ro híradása szerint rendőrségi források a Cluj24.ro-nak megerősítették, hogy a Báródsomos területén megtalált holttest a Molnár Beátáé. A nyomozók szerint a nőt, aki a Sapientia tudományegyetemen oktatott doktoranduszként, a barátja, Boné Ferenc gyilkolhatta meg egy dühroham közepette, majd a holttestét több szemeteszsákba csavarva egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól, egy elhagyatott benzinkút területén. Azt is megállapították a köztéri kamerák felvételeiből, hogy az autóban, amellyel szombaton kirándulni indultak Kolozsvárról, később már csak a férfi volt látható, így Molnár Beáta már szombaton halott lehetett.

Forrás: alesdonline.ro

A foter.ro a kolozsvári törvényszéki ügyészség csütörtöki tájékoztatása alapján arról adott hírt, hogy a bűncselekmény jogi besorolását már szerdán erőszakos fogva tartásról emberölésre változtatták meg. A nő arcán ütések okozta zúzódások, nyakán fojtogatás nyomai láthatók, így a nyomozók biztosak abban, hogy erőszakos halált halt. A rendőrség továbbra is keresi a feltételezett elkövetőt, aki vélhetően elhagyta az országot. A férfi ismertetőjegyei: 1,80 méter magas, 75-80 kilogramm, szeme és haja színe barna, arca ovális.

A kolozsvári rendőrség körözést adott ki Boné autójára. A szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Logan márkájú autót a vizsgálat jelenlegi állása szerint utoljára május 22-én 11 óra körül Élesden látták, Nagyvárad irányába haladt. A hatóság arra kéri a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a fenn nevezett járműről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön, vagy hívja a 112-es telefonszámot. 

A foter.ro híradása szerint Boné Ferenc, aki a Sapientia oktatója volt, 2020 nyarán a nyílt utcán, Kolozsvár belvárosában egy vita után összeverte akkori barátnőjét. Boné ellen eljárás, majd bűnvádi eljárás indult, a férfit végül alapfokon egy év és három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 90 nap közmunkára ítélték. Az alapfokú ítélet fellebbezés híján három éves próbaidővel jogerőssé vált. A bíróság arra is kötelezte a férfit, hogy beiratkozzon egy reintegrációs programba és ehhez pszichológiai tanácsadást is kapjon. Boné Ferenc munkaviszonyát tette elkövetése után felbontotta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. 

A történtek mindenkit megrendítettek. Az RMDSZ ügyvezető elnöksége közösségi oldalán búcsúzik a fiatal nőtől:

„Órák óta megrendülten állunk Molnár Beáta tragikus halálhíre előtt. Bea az RMDSZ társadalomszervezésért felelős főosztályán volt munkatársunk, majd később, amikor az Iskola Alapítványnál könyvkiadással foglalkozott, sokszor dolgoztunk együtt albumok szerkesztésében, programok szervezésében. Alkotó embernek ismertük őt – érzékenysége, empátiája határozta meg, munkabírása hatalmas volt.

Alkoss csodákat ott fenn is, Bea!”

Szintén közösségi oldalán reagált csütörtökön a Sapientia is a tragikus történésekre:

„A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem mély sajnálatát fejezi ki Molnár Beáta elvesztése miatt, egyetemünk egyik kiváló volt hallgatójától, óraadó oktatójától búcsúzunk. Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló család, barátok irányába.

A Sapientia EMTE elhatárolódik és elítél minden agressziót, ahogy ezt tette két évvel ezelőtt is, mikor az egyetem vezetése etikai eljárást indított az ügyben és egyben felkérte a mostani tragikus eset gyanúsítottját, Boné Ferencet, hogy nyújtsa be felmondását, melyet az érintett ennek nyomán haladéktalanul meg is tett. B. F. azóta nem állt és jelenleg sem áll semmiféle kapcsolatban egyetemünkkel.”

A család és a barátok arra kérik az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy ne vegyenek részt Molnár Beáta temetésén. „Udvariasan kérjük önöket, hogy tartsák tiszteletben a család és a barátok kérését, és helyezzék az emberséget előtérbe” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában