Románia

2022.05.02. 14:14

Határrendészet: 680.000 személy lépte át az országhatárt az elmúlt hétvégén

Illusztráció

Forrás: www.politiadefrontiera.ro

Agerpres

A május elsejei hétvégén több mint 680.000 személy lépte át Románia határát - közölte hétfőn az országos határrendészet (IGPF). A hatóság tájékoztatása szerint naponta mintegy 4000 határőr teljesített szolgálatot, és a hétvége során több mint 680 ezer személy lépte át az országhatárt ki- vagy belépő oldalon. A legforgalmasabbak a román-magyar határátkelők voltak, ezeken keresztül 240 ezren érkeztek Romániába vagy távoztak az országból. Intenzív volt a légi forgalom is, mintegy 203.000 személy érkezett vagy távozott Romániából légi úton. A román-bolgár határt több mint 96.000 ember lépte át a három nap alatt.

A határőrök 172 törvénytelenséget állapítottak meg, 57 külföldi személytől pedig megtagadták az országba lépést, mert nem tettek eleget a törvény által megszabott követelményeknek. A határátkelők forgalmáról itt lehet tájékozódni: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában