Románia

2022.05.25. 11:12

Fokozott légköri instabilitás szerda déltől csütörtök reggelig az ország 21 megyéjében

Agerpres

Elsőfokú (sárga jelzésű) fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 21 megyéjére.

Az előrejelzés szerint szerda déli 12 órától csütörtök reggel 8 óráig Erdélyben, Máramarosban, helyenként a hegyekben, a Bánságban, a Körösök vidékén és Moldva északi felében fokozott légköri instabilitástól terhes időszakok várhatók. A jelenség az esti és az éjszakai órákban intenzívebben érinti a Bánságot, a Körösök vidékét és Moldva északi részét. Gyakori villámlások, futó zivatarok és felhőszakadások, elszigetelten jégeső várható. Az erősen fúvó szél viharossá erősödhet, a légmozgások sebessége elérheti az 55-70 kilométert óránként, kisebb kiterjedésű területeken a 80-90 kilométert óránként. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként, elszigetelten akár a 30 litert is.

Hasonló jelenségekre az ország többi részében is lehet számítani helyenként a csütörtökre virradó éjszaka, a csütörtöki nap folyamán pedig inkább a délkeleti vidékeken lesz jellemő a légköri instabilitás.

A következő megyékre érvényes a riasztás: Fehér, Brassó, Hunyad, Neamţ, Temes, Arad, Kolozs, Hargita, Szeben, Bihar, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Szilágy, Beszterce-Naszód, Kovászna, Máramaros, Szatmár, Botoşani, Gorj, Maros és Suceava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában