Védelmi tárca

2022.05.25. 08:15

Egy évre újraindították a repüléseket a légierő MiG-21 LanceR típusú repülőgépeivel

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint hétfőtől kezdődően mintegy egyéves időtartamra újraindították a repüléseket a Román Légierő MiG-21 LanceR típusú repülőgépeivel.

Illusztráció

Agerpres

A tárca közleménye szerint a MiG-21 LanceR típusú repülőgépeket 2023. május 15-éig fogják használni kizárólag a légi rendészet harcászati osztálya sajátos küldetéseinek végrehajtására, valamint ezen repülőgéptípus további használatára kiválasztott pilóták gyakorlatozásának fenntartására. Ezen időpont után az ilyen típusú repülőgépeket ki fogják vonni a Román Légierő szolgálatából.
A minisztérium megemlíti ugyanakkor, hogy lépéseket tettek 32 F-16-os repülőgépek Norvégiából történő beszerzésének felgyorsítására, a beszerzést jóváhagyó törvénytervezet elkészült, rövidesen a parlament elé terjesztik.
A román hadsereg vezérkari főnöke, Daniel Petrescu tábornok április 15-én függesztette fel a légierő MiG-21 LanceR típusú harci gépeinek felszállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában