Támogatás

2022.05.19. 14:39

Ciucă: Románia támogatja Finnország és Svédország NATO-hoz való csatlakozását

Agerpres

Románia támogatja "a nyitott ajtók politikáját" az Észak-atlanti Szerződés Szervezetében (NATO) - jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă kormányfő, kiemelve, hogy Finnország és Svédország csatlakozási döntése ezen országok "szabad akaratának a kinyilvánítása".

Figyelembe véve, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jog minden szabályát, megsértette az Egyesült Nemzetek Alapokmányának rendelkezéseit, és lerohant egy szuverén és független államot, Finnország és Svédország úgy döntött, tagja akar lenni egy szövetségnek, amely bebizonyította védekező jellegét, illetve azt, hogy a szolidaritás, egység, megingathatatlanság szellemében következetesen és eltökélten lép fel tagországai területének minden egyes centiméterének megvédése érdekében. Románia pedig támogatja a két országot ebben a folyamatban - fejtette ki a kormányfő a romániai látogatásán levő Antonio Costa portugál miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.

A portugál kormányfő pedig rámutatott, hogy Finnország és Svédország csatlakozása megerősíti a NATO-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában