Románia

2022.05.17. 16:07

Ciucă: Az új offshore-törvény kiszámítható és stabil keretet biztosít

Forrás: gov.ro

Agerpres

Az orosz gáztól való függetlenedés folyamatának lényeges állomása a Fekete-tenger talapzatában lévő földgáz kitermelésének beindítása - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden, miután a Victoria-palotában találkozott a Carlyle International Energy Partners csoport igazgatójával, Eric Faillnettel. A Carlyle International Energy Partners csoport a Black Sea Oil&Gas vállalat fő részvényese.

A találkozó során a román kormányfő üdvözölte, hogy a befektetők a Fekete-tenger talapzatában lévő földgáz kitermelésén dolgoznak a Midia projekt révén, amely ettől az évtől az országos termelési szükséglet tíz százalékát fogja fedezni.

Ciucă kijelentette, hogy a román kormány támogatja az energetikai ágazatba történő beruházásokat, és az új offshore-törvény, amelyet nemsokára megszavaz a parlament, kiszámítható és stabil keretet biztosít majd a befektetőknek. "Az állam és a versenyszféra érdekei közötti egyensúly megteremtőjeként Romániának lehetősége van arra, hogy a fekete-tengeri gázkitermelés kifejlesztését követően akár a térség exportőrévé is váljon" - mondta Nicolae Ciucă. A Black Sea Oil&Gas képviselői ugyanakkor bejelentették, hogy a végső tesztek elvégzése után júniusban elindulhat a Midia projekt, amelynek évi kitermelési kapacitása egymilliárd köbméter lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában