Románia

2022.05.27. 15:09

Ciucă: A PSD-vel és az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk

Forrás: Facebook

Agerpres

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt elnöke úgy nyilatkozott a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy az alakulatnak a lehető legműködőképesebb a kapcsolata a Szociáldemokrata Párttal és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel, és a román állampolgárokkal szembeni feladatának tekinti a koalíció stabilitásának megőrzését. Ciucă azt mondta, a koalíción belül természetesen vannak elvi, politikai viták, de olyan munkamódszert alakítottak ki, amely a közös döntéshozatalt szolgálja. "Továbbra is biztosítani fogjuk a koalíció stabilitását. Ez a román állampolgárokkal szembeni kötelességünk" - szögezte le a pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón. Kifejtette, a lakosságnak meg kell értenie, hogy minden döntésük a stabilitás, az egyensúly megőrzését szolgálja, mert az országnak egyre összetettebb válsághelyzettel kell szembenéznie. "A Szociáldemokrata Párttal, az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk, és biztosítom önöket, hogy sem részemről, sem a párt vezetősége részéről nincs problémánk a koalíció szintjén" - jelentette ki a miniszterelnök.

A kormány támogatási csomagot fontolgat azon cégek számára, amelyek Romániába költöztetik székhelyüket

Nicolae Ciucă, hogy állami támogatást kapjanak azok a cégek, amelyek Romániába helyezik át székhelyüket. A kormányfőt arról kérdezték a Nemzeti Liberális Párt Országos Tanácsának pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatón, hogy a kormány fontolgatja-e adókedvezmények bevezetését azon ukrán cégek számára, amelyek Romániába helyeznék át a székhelyüket. Ciucă az felelte, az üzleti szférát segítő, már meglévő támogatások mellett két további célkitűzésre különítenének el támogatást: az egyik az új technológiák meghonosítása Romániában, a másik a cég székhelyének Románia területére való átköltöztetése. Azt is közölte, rövid időn belül létrejön egy bizottság, amely az Európai Unión kívüli országokból érkező befektetésekkel foglalkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában