Románia

2022.05.27. 15:09

Ciucă: A PSD-vel és az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Agerpres

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt elnöke úgy nyilatkozott a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy az alakulatnak a lehető legműködőképesebb a kapcsolata a Szociáldemokrata Párttal és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel, és a román állampolgárokkal szembeni feladatának tekinti a koalíció stabilitásának megőrzését. Ciucă azt mondta, a koalíción belül természetesen vannak elvi, politikai viták, de olyan munkamódszert alakítottak ki, amely a közös döntéshozatalt szolgálja. "Továbbra is biztosítani fogjuk a koalíció stabilitását. Ez a román állampolgárokkal szembeni kötelességünk" - szögezte le a pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón. Kifejtette, a lakosságnak meg kell értenie, hogy minden döntésük a stabilitás, az egyensúly megőrzését szolgálja, mert az országnak egyre összetettebb válsághelyzettel kell szembenéznie. "A Szociáldemokrata Párttal, az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk, és biztosítom önöket, hogy sem részemről, sem a párt vezetősége részéről nincs problémánk a koalíció szintjén" - jelentette ki a miniszterelnök.

A kormány támogatási csomagot fontolgat azon cégek számára, amelyek Romániába költöztetik székhelyüket

Nicolae Ciucă, hogy állami támogatást kapjanak azok a cégek, amelyek Romániába helyezik át székhelyüket. A kormányfőt arról kérdezték a Nemzeti Liberális Párt Országos Tanácsának pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatón, hogy a kormány fontolgatja-e adókedvezmények bevezetését azon ukrán cégek számára, amelyek Romániába helyeznék át a székhelyüket. Ciucă az felelte, az üzleti szférát segítő, már meglévő támogatások mellett két további célkitűzésre különítenének el támogatást: az egyik az új technológiák meghonosítása Romániában, a másik a cég székhelyének Románia területére való átköltöztetése. Azt is közölte, rövid időn belül létrejön egy bizottság, amely az Európai Unión kívüli országokból érkező befektetésekkel foglalkozik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában