Megbeszélés

2022.05.24. 19:10

Cîţu az Oroszország elleni teljes kereskedelmi blokád szükségességéről beszélt a finn kormányfővel

Az Oroszországgal szembeni szigorúbb szankciók és a teljes kereskedelmi blokád bevezetése hozzájárulna ahhoz, hogy a háború hamarabb véget érjen - hangzott el a Florin Cîţu szenátusi elnök és Sanna Marin finn kormányfő keddi megbeszélésén.

Forrás: Florin Citu/Facebook

Agerpres

Florin Cîţu kedden munkalátogatásra érkezett Helsinkibe, ahol a finn parlament elnökével, a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel és a kormány több tagjával is találkozott.

"Románia támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Sanna Marin finn kormányfővel az ukrajnai helyzetről beszéltünk, arról, hogy szigorúbb szankciókra és teljes kereskedelmi blokád bevezetésére van szükség Oroszországgal szemben. Ezek hozzájárulnának a háború mielőbbi befejezéséhez. Be kell biztosítanunk magunkat, hogy Oroszország nem fog megtámadni egy másik országot is" - írta Facebook-bejegyzésében Cîţu.

Az Európai Uniónak minden téren biztosítania kell függetlenségét Oroszországtól, de ugyanakkor koncentrálnia kellene arra is, hogyan fogja segíteni Ukrajna újjáépítését - tette hozzá a szenátusi elnök.

A finn kormányfővel való találkozóján Cîţu beszélt a két ország közötti gazdasági kapcsolatok elmélyítésének számos lehetőségéről, kiemelve az innováció területét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában