Környezetvédelem

2022.04.09. 10:46

Országos takarítási kampány indult

BN-összeállítás

 

„Elhagyott hulladék nélküli országot akarunk!” szlogen alatt szervezik meg azt a takarítási akciót, amelyet a hét elején indított útjára a Környezetvédelmi Minisztérium. A „Kitakarítjuk Romániát” (Curățăm România) nevet viselő kampány április 4.–május 4. között zajlik a környezetvédelmi intézmények, központi és helyi hatóságok, egyesületek bevonásával. A kampány során szemétszedési akciókat szerveznek a háztartások, tavak, folyók környékén, de az erdőket és mezőket is megszabadítják az oda nem illő hulladékoktól. A Körösök vidékén összesen 150 szemétszedési akciót szerveznek, amelyek által fel szeretnék hívni a figyelmet a folyók tisztán tartásának fontosságára – áll a Körösök Vízügyi Igazgatóság közleményében, amely hivatal álláspontja szerint szemléletváltásra van szükség a folyók és környezetünk védelme érdekében. 

A kampány első négy napján a jó példával elöl járva a vízügyi igazgatóság 68 alkalmazottját és 89 önkéntest mozgósított, a szemétszedési akciók során 14 folyómederből 5,32 tonna szemetet szedtek össze. Hasonló akciók a kampány egész ideje alatt lesznek – nyilatkozta Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője. Az igazgatóság eképpen továbbra is várja önkéntesek jelentkezését, a kampányt nyomon lehet követni a hivatal (Apele Române Crișuri) és az országos kampány (Curățăm România) Facebook-oldalain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában