Sport

2022.04.30. 17:37

Novák Eduárd: az oktatási minisztériummal közösen nyolcvan teqball-asztalt osztunk ki az iskoláknak

Fotó: Eduard Novak/Facebook

Agerpres

Nyolcvan teqball-asztalt oszt ki a nyáron a romániai iskoláknak az oktatási és a sportminisztérium - közölte szombaton Marosvásárhelyen Novák Eduárd sportminiszter.

A tárcavezető részt vett a teqball európai körverseny Marosvásárhelyen megrendezett tornájának hivatalos megnyitóján. Itt jelentette be, hogy a nemzetközi szövetség nyolcvan teqball-asztalt adományozott az oktatási, illetve a sportminisztériumnak, ezeket júniusban vagy a nyári vakáció végén, szeptemberben szétosztják az iskoláknak.

"Az infrastruktúra kiemelt fontosságú a tömegsport számára, infrastruktúra nélkül nem lehetnek elvárásaink. Minél több sportlétesítmény, sportterem nyílik, annál több gyermek fog sportolni" - fogalmazott a miniszter.

A nemzetközi és a román teqball-szövetség által április 29-e és május 1-je között a marosvásárhelyi sportcsarnokban megszervezett tornán 35 férfi páros és 30 vegyes páros indult 13 ország képviseletében, többek között Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek résztvevők. Az eseményre ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában