Románia

2022.04.03. 10:43

Gheorghe Flutur lesz a PNL ügyvivő elnöke

Agerpres

 

Gheorghe Flutur fogja vezetni a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a rendkívüli kongresszusig, amelyen új elnököt választanak az alakulat élére. Erről a politikus maga számolt be vasárnap, a párt politikai bürójának ülése után. Mint mondta, a PNL alapszabálya szerint jelen helyzetben egyik első alelnöknek kell átvennie a párt ideiglenes vezetését, és kollégái egyöntetű döntéssel őt bízták meg ezzel a feladattal. Az ülésen arról is határoztak, hogy a pártfőtitkári teendőket Lucian Bode látja majd el ideiglenesen. A döntéseket azt követően hozta meg a vezetőtestület, hogy szombaton Florin Cîţu lemondott a pártelnöki tisztségről, majd Dan Vîlceanu pártfőtitkár is benyújtotta lemondását.

 

"Lehetne beszélni arról, hogy mi működött és mi nem működött, de én nem szeretnék részletekbe bocsátkozni most erről. A párt egységes, valamennyi szervezet itt van, megyünk tovább előre, és menet közben alkalmazkodunk az új helyzethez" - fogalmazott Flutur. Beszélt arról is, hogy a párt országos tanácsa vasárnap véglegesíti a rendkívüli kongresszus megszervezésének részleteit. A tervek szerint ezt április 10-én 11 órától tartanák meg a parlament épületében, és a pártelnöki tisztségre pályázók április 6-a 18 óráig iktathatják jelöltségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában