PNL

2022.04.03. 17:32

Döntött a vezetőtestület: április 10-én tartják a PNL rendkívüli kongresszusát

Jövő vasárnap tartják a Nemzeti Liberális Párt (PNL) rendkívüli kongresszusát, amelyen megválasztják az új pártelnököt - döntötte el vasárnapi ülésén az alakulat országos tanácsa.

Agerpres


A vezetőtestület határozata értelmében a kongresszust április 10-én 11 órára hívják össze, az eseménynek a parlament épülete ad majd otthont. Döntés született arról is, hogy a kongresszuson 1300 küldött vesz majd részt.

A pártelnöki tisztségre pályázók április 6-a 18 óráig iktathatják jelöltségüket, az általuk előterjesztett indítványokat pénteken 22 óráig kell megvitatniuk a megyei szervezetek vezetőtestületeinek. Ahhoz, hogy egy indítványt elfogadottnak tekintsenek, legalább tíz megyei szervezetnek támogatnia kell azt.

A kongresszus megszervezésével foglalkozó bizottság vezetésével Robert Sighiartăut bízták meg, a testület tagjai még Sebastian Bujduveanu, George Tuţă, Florin Roman, Gigel Ştirbu, Diana Băciună, Adrian Cosma, Bogdan Gheorghiu és George Şişcu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában