Románia

2022.04.28. 10:52

Ciolacu: A miniszterelnökkel közösen döntöttünk az ukrajnai útról

Agerpres

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy Nicolae Ciucă kormányfővel közösen döntöttek az ukrajnai útról, és Florin Cîţu szenátusi elnöknek a svájci és az észak-macedón házelnökkel, valamint a bolgár miniszterelnökkel volt közös programja.

Ciolacut arról kérdezték az újságírók, miért nem vett részt Florin Cîţu is azon az ukrajnai látogatáson, amelyet Ciolacu, Ciucă és Bogdan Aurescu külügyminiszter tett Kijevben. A PSD és a képviselőház elnöke azt felelte, a látogatásról az államfőt is tájékoztatták, a miniszterelnök az államfő megbízásából utazott a háború sújtotta területekre. Kifejtette: látogatásuk 'egyértelmű jelzés' volt, a parlamenti és politikai többséget képviselték Ukrajnában, lévén, hogy állami funkcióik mellett Ciolacu a PSD, Ciucă pedig a PNL elnöki tisztségét is betölti.

Azt is elmondta, Ukrajnába való elindulása előtt néhány órával telefonon értesítette erről a szenátus elnökét. Florin Cîţu szintén kapott meghívást az ukrán elnöktől, de az ő programja közös volt a svájci és az észak-macedón házelnökkel, valamint a bolgár miniszterelnökkel - magyarázta Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában